Av: RoligaKortspel

Spela kort med NHL känsla

Publicerat: 9 dec, 2023

Älskar du att spela kort? Älskar du även hockey och världens bästa liga NHL? Då ska du testa kortspelet vi kommer berätta om i detta inlägg!

Varför denna udda genrer i ett kortspel?

Det kan låta lite udda att det finns ett kortspel som bygger på hockey och då den amerikanska ligan NHL, men om vi tänker efter är det kanske inte så konstigt?

Ishockey spelas av över 1,6 miljoner människor i världen, och det finns mer än 5 gånger så många entusiaster till spelet. Världens bästa liga heter NHL och betyder ”National Hockey League”, detta är den amerikanska motsvarigheten till SHL ”Svenska hockeyligan”.

NHL är så populärt över hela världen, att en del av matcherna spelas på andra ställen runt om i världen just för att så många som möjligt ska få uppleva denna hockeyfest. En gång om året bjuds även vi svenskar på möjligheten då NHL kommer till Stockholm, för att spela en eller flera matcher inför fullsatta läktare.

NHL hockey – även som kortspel

Som du säkert känner till finns det oerhört många kortspel att välja mellan, som alla spelas med en helt vanlig kortlek. Sedan finns det även de kortspel som spelas med specialgjorda kortlekar. Ett exempel är ”NHL Spot it! Card game”, ett roligt kortspel som bygger på symboler, framtaget för dig som älskar ishockey.

Spelet består av en NHL officiellt licensierad kortlek som innehåller 55 olika spelkort med symboler som representerar olika NHL lag och ishockey i allmänhet. Kortspelet innehåller fem olika minispel som alla är gjorda för att spela med denna kortlek:

Sweet Pass, varje deltagare ska försöka att hitta symboler som matchar med varandra så fort som möjligt, snabbast vinner.

The Penalty, här ska deltagarna hitta det enda gemensamma kortet mellan två olika utvalda kort.

The Net, ungefär som Sweet Pass, med skillnaden att i detta minispel är det en symbol som inte matchar något annat kort.

Hat Trick, på kortast möjliga tid ska spelaren hitta tre matchande symboler på de olika spelkorten.

Shoot Out, i denna variant gäller det att finna den symbol som inte matchar några andra symboler på spelarnas kort.

Måste man ha den speciella kortleken?

Eftersom spelet bygger på symboler krävs det att man har denna speciella kortlek. Man kan inte heller spela NHL Spot It med en vanlig kortlek då de vanliga kortlekarna helt enkelt saknar dessa hockeysymboler.

Oavsett vilket så kan det vara värt investeringen då det skiljer sig mycket från vanliga kortspel som man kanske tröttnar på. Denna typ av kortspel med symboler passar även för de allra minsta spelarna, i alla fall från omkring fem år!

Bra för barnen

Att spela kortspel som bygger på just symboler har dessutom en väldigt positiv påverkan hos barn. Barnen lär sig att tänka logiskt genom att para ihop symboler efter logik. Man ser ofta spel på surfplattor och telefoner för mindre barn som bygger på att para ihop symboler, detta så klart jättebra men samtidigt flaggas det ofta om vikten av att vara kreativ utan surfplatta.

Spelar man bara med rätt förutsättningar för de minsta är detta kortspel ett perfekt spel för att ha roligt utan surfplatta samtidigt som de utvecklas!

senaste artiklarna

Fler inlägg från bloggen