Finns i sjön Regler

Fullständiga spelregler för kortspelet finns i sjön

Perfekt familjespel för alla åldrar!

Regler till 20 olika kortspel, 2 kortlekar, spelpengar, noteringsblock!

Vad behöver man för att spela finns i sjön?

– En vanligt kortlek med 52 kort, med eller utan jokrar.

Hur många krävs det för att spela finns i sjön?

Finns i sjön spelas bäst om man är 2-5 deltagare.

Hur vinner man i finns i sjön?

Kortspelet finns i sjön går ut på att samla ihop så många fyrtal som möjligt. Ett fyrtal är alltså t.ex. att du har kortlekens alla fyra tior. Fyra stycken kort med samma valör helt enkelt. När alla korten är slut räknar man helt enkelt vem som lyckats samla på sig flest fyrtal.

 

Så spelar man finns i sjön

Reglerna i finns i sjön är mycket enkla. Vilket gör att kortspelet lämpar sig väl även för de lite yngre barnen. Spelet inleds med att alla får vars 7 kort, visa de ej för varandra. Resterande kort sprids ut på bordet med baksidan på korten uppåt, så att ingen kan se vilka kort det är. Den fullkomligt oorganiserade högen med kort ni nu har framför er är den så kallade ”sjön”. Ni får sedan själva bestämma vem som ska få börja själva spelet. Spelaren börjar med att fråga valfri motspelare om han eller hon har ett visst kort.

Ett exempel: Om du själv har två stycken åttor på handen så vill du ju gärna ha de sista två åttorna för att bilda ditt första fyrtal. Så du frågar då ”Lisa” om hon har några åttor. Har Lisa en eller flera åttor är hon tvungen att ge de till dig. Har Lisa inga åttor svarar hon ”finns i sjön”, du får då plocka upp ett kort från sjön och hoppas på de bästa. Skulle Lisa ha åttor så får du fortsätta fråga efter andra kort tills du får svaret ”finns i sjön”. Sedan blir de Lisas tur att fråga vem hon vill.

Skulle någon få slut på kort på handen får denne plocka upp sju nya kort från sjön. Eller så många kort som finns kvar i sjön. När alla kort är slut både i sjön och på era händer vinner den som har lyckats samla på sig flest fyrtal.

 

 

finns i sjön regler