Kortspelet Fusk Regler

Fullständiga spelregler för kortspelet Fusk

Perfekt familjespel för alla åldrar!

Regler till 20 olika kortspel, 2 kortlekar, spelpengar, noteringsblock!

Vad behöver man för att spela Fusk?

– En vanlig kortlek med 52 kort.

Hur många krävs det för att spela Fusk?

Kortspelet fusk lämpar sig bäst för 3-7 spelare.

Hur vinner man i Fusk?

I kortspelet Fusk handlar det om att bli av med sina kort. Den som snabbast lyckas med detta vinner. Precis som namnet på spelet antyder så är det helt okej att fuska i detta spel. Det viktigaste är bara att ingen kommer på att du fuskar…..!

 

Så spelar man kortspelet Fusk

Dela ut alla korten, det gör inget om ni inte får exakt lika många kort. Sortera era kort utifrån vilken valör de har (tvåor för sig, treor för sig osv), för att få en bättre överblick. Var noga med att inte visa korten för övriga spelare. Spelaren som sitter efter givaren inleder nu spelet genom att lägga ut 1-4 kort av samma valör med baksidan uppåt. T.ex. två stycken femmor eller tre stycken tior. Samtidigt som korten läggs ut talar han eller hon om för de andra vilka kort det är som är utspelade. Spelaren kan i det här läget välja att bluffa (fuska) och säga att korten som är utlagda är tre stycken tior när de egentligen är helt andra kort som ligger på bordet. Om någon tror att spelaren bluffar ska denna nu ropa ”fusk”. Om korten inte stämde utan att det var en bluff, måste bluffaren plocka upp korten på sin hand igen. Om korten stämde så måste personen som ropade fusk själv plocka upp dessa kort på sin hand.

Om ingen säger någonting går turen vidare medsols och nästa spelare måste då lägga en högre hand än föregående spelare. En högre hand är antingen fler kort i samma valör. Eller minst lika många kort till antalet men i en högre valör. Spelet går vidare och den som först blir av med sina kort har vunnit.

 

 

 

kortspelet fusk regler
 

Spelexempel i Fusk

Kalle säger sig lägga ut två stycken femmor. Ingen har några invändningar och turen fortsätter till Lisa. Lisa säger sig lägga ut tre stycken tior, inte heller den här gången är de någon som misstänker att de bluffas. Nu är de Pelles tur som säger sig lägga ut tre stycken ess. Kalle tror inte på Pelle och ropar ”fusk”, korten vänds för att kontrollera sanningen. Mycket riktigt så bluffade Pelle och korten visade en tvåa, en sjua och en knekt, dvs inte ens i närheten av tre ess. Pelle får därmed plocka upp sina kort igen.