Svarte Petter Regler

Fullständiga spelregler för kortspelet Svarte Petter

Perfekt familjespel för alla åldrar!

Regler till 20 olika kortspel, 2 kortlekar, spelpengar, noteringsblock!

Vad behöver man för att spela Svarte Petter?

– En vanligt kortlek med 52 kort, men plocka bort klöver knekt (detta kort används inte i spelet).

Hur många krävs det för att spela Svarte Petter?

Svarte Petter går att spela med allt från 2-6 spelare.

Hur vinner man i Svarte Petter?

I kortspelet Svarte Petter handlar de inte om att utse en vinnare utan snarare en förlorare. Den som till slut sitter med Svarte Petter (spader knekt) på handen har förlorat.

 

Så spelar man Svarte Petter

Börja med att dela ut alla 51 korten, det gör inget om ni inte får exakt lika många kort. Alla håller upp sina kort likt en solfjäder med baksidorna utåt. Nu börjar en av er och tar ett kort från spelaren som sitter till vänster om er. Spelet går ut på att bilda par och sedan lägga ner dessa på bordet. T.ex. två stycken fyror eller två stycken nior. Därefter fortsätter ni medsols i tur och ordning och drar kort från er vänstra granne. Så fort ni får ett par i någon valör så lägger ni ner dessa på bordet framför er. Skulle ni vid något tillfälle ha en triss (t.ex. tre stycken sjuor) så lägger ni ner två kort (ett par) och  behåller ett kort.

Kortet spader knekt är ett specialkort och symboliserar Svarte Petter. Detta kort kan ej bilda ett par och får alltså inte läggas ner på bordet. Efter ett antal rundor kommer ni ha färre och färre kort på handen och till slut är de bara en spelare som sitter med ett kort kvar. Den som slutligen sitter med spader knekt (svarte petter) har förlorat.

 

 

 

svarte petter regler