Roliga Kortspel för barn

Här hittar ni de roligaste kortspelen för barn

Perfekt familjespel för alla åldrar!

Regler till 20 olika kortspel, 2 kortlekar, spelpengar, noteringsblock!

Finns i sjön

En riktig familjeklassiker som barnen älskar, passar även de yngre barnen.

2-5 deltagare är lagom

Svarte Petter

Roligt kortspel med mycket enkla regler. Passar bra även för de yngsta barnen.

2-6 deltagare

Fusk

Ett väldigt roligt familjespel där det gället att bluffa. Vem har bäst pokerface?

3-7 deltagare

Spela kort med barnen

Att spela kort med barnen brukar vara mycket uppskattat. En trevlig familjeaktivitet helt enkelt. Här hittar ni ett antal roliga kortspel för barn. Vissa av dom räcker det med en vanlig kortlek för att spela. Medan vissa är än mer barnanpassade och då krävs de speciella barnkort som ni enkelt kan köpa via oss.

Enkla kortspel för barn

För att barnen verkligen ska tycka det är roligt att spela kort gäller det att spelreglerna är enkla. När de inte förstår spelet är de lätt att tappa intresset. Vi har därför noga valt ut vilka barn kortspel vi anser vara de enklaste och roligaste. Ett roligt kortspel för barnen blir oftast ett roligt kortspel för hela familjen.

Att tänka på vid kortspel med barn

Börja med att förklara spelreglerna för barnen. Det underlättar för alla om ni ägnar ett par minuter åt detta innan ni börjar spela. Sedan är det inte fel att köra en testomgång så att barnen får testa på det rent praktiskt och känna att de börjar förstå. Ju mer barnen förstår desto roligare tycker dom oftast att det är som sagt. Tänk på att huvudanledningen till att ni faktiskt spelar är för att ni ska ha de roligt och trevligt tillsammans. Därför kan de också vara klokt att ibland låta barnen vinna, så slipper ni ledsna barn vid middagsbordet. Det kan ibland vara svårt framförallt för vissa pappor att gå med på detta men de får helt enkelt svälja stoltheten och inse att just vid det här tillfället är det viktigaste inte att vinna. Vi vill dock poängtera att detta förstås ska anpassas efter barnens ålder. Spelar ni mot era tonåringar så bör ni inte vika er medvetet då de förmodligen kommer inse detta och de vill ju vinna på rättvisa grunder.